Algemene fysiotherapie

Algemene fysiotherapie

De fysiotherapeute heeft diverse post HBO opleidingen gedaan zoals o.a. sportrevalidatie, schouder gerelateerde klachten en a-specifieke rugklachten.

Zij kan trainingsschema’s opstellen en kan je ook helpen bij het revalideren na een operatie zoals nieuwe heup of knie maar ook na een schouderoperatie of nieuwe voorste kruisband

In de praktijk kan er gebruik worden gemaakt van de fitnessapparatuur en de diverse losse gewichten en wordt er ook veelvoudig gebruik gemaakt van de Kinesiswand waaraan functioneel getraind kan worden.

De fysiotherapeute heeft een opleiding gevolgd voor sport gerelateerde klachten en sportrevalidatie aan het NPI. 
Zij is bekend met diverse sporten en kan een trainingsschema opstellen indien er sprake is van sportblessure. Daarnaast is ze bekend met de diverse groepsfitnesslessen die gegeven worden in de sportschool.

Schouderklachten komen veel voor bij sporters en mensen op middelbare leeftijd. Door de complexiteit van het schoudergewricht en de omliggende structuren zoals schouderblad, nek en borstwervelkolom zijn de klachten vaak hevig en langdurig aanwezig.

Klachten kunnen ontstaan door inklemmen van pezen, problematiek van het kapsel, dysbalans van de schoudergordel, verminderde stabiliteit van het schouderblad en verminderde beweging in nek en borstwervelkolom.

Afgelopen jaren heeft de fysiotherapeute de leerlijn schouderklachten bij het NPI gevolgd:

  • Kunst en Kunde
  • Patroon herkenning schouder
  • Schouderklachten: a state of art
  • Masterclass Schouder
    Praktijkvaardigheidstraining schouder, elleboog, nek en thorax

A-specifieke rugklachten zijn klachten van de lage rug waarbij geen aantoonbare oorzaak is.
Vaak zijn de klachten al lang aanwezig en zijn daardoor een sociaal-medisch probleem en zorgt voor een hoog ziekteverzuim.
Er is vaak te weinig stabiliteit en balans in de wervelkolom aanwezig. Tijdens de behandeling wordt er getraind om juist die stabiliteit op te bouwen en daardoor de balans te verbeteren.

Tijdens de rug revalidatie wordt en functioneel getraind: Met losse gewichten of aan de Kinesiswand. Trainingen komen onder andere uit het rug revalidatie systeem (RRS©) van Toine van de Goolberg en uit het GradedActivity programma van Technogym.